Călărași/Târgul județean al „Firmelor de Exercițiu” a ajuns la a VI-a ediție
Foaierul sălii de spectacole ”Barbu Știrbei” din municipiul Călărași a găzduit în cursul zilei de vineri, 24 iunie 2016, ediția a VI-a a Târgului Județean al Firmelor de Exercițiu. La festivitatea de deschidere au fost prezenți alături de Roxana Pațurcă, promotoarea Târgului și prefectul George Iacob, președintele CCIA Călărași, Marian Drăgan, inspectorul șef al ITM, Răzvan Meseșeanu, inspectorul general al IȘJ Călărași, Constantin Tudor, senatorul Liviu Tomoiagă, dar și viitorul președinte al Consiliului Județean, Vasile Iliuță.
Deja devenită o tradiție, metoda de predare „Firma de exercițiu” constituie un exemplu de bună practică pentru învățământul profesional și tehnic, profil servicii. De 11 ani, liceele tehnologice din județul Călărași au îmbrățișat această metodă având rezultate recunoscute atât la nivel național cât și internațional. Promotorul acestui concept în județul Călărași a fost Colegiul Economic prin organizarea si participarea la diferite târguri județene și regionale.
Ghidul de inițiere și învățare privind organizarea activității în Firma de Exercițiu a fost distribuit gratuit către școlile cu profil tehnologic și cuprinde trei volume: Antreprenor, Business plan și Competitivitate.
Rezultatele nu au întârziat să apară, astfel ca judetul Călărași se poate mândri cu o participare de 21 firme de exercițiu din județ din 12 licee cu profil tehnologic: Colegiul Economic, Liceul Tehnologic Nr. 1 Borcea, Colegiul Tehnic Ștefan Bănulescu, Colegiul Agricol Sandu Aldea, Liceul Danubius Călărași, Liceul Tehnologic Dan Mateescu, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic Duiliu Zamfirescu, Liceul Tehnologic Nr. 1 Fundulea, Liceul Alexandru Odobescu Lehliu Gară, Liceul Tehnologic Ion Ghica Oltenita și Liceul Tehnologic Nicolae Bălcescu Oltenița. Târgul este o modalitate de dezvoltare a competențelor necesare unui întreprinzător dinamic: gândirea critică, luarea deciziilor, asumarea responsabilităților și nu în ultimul rând familiarizarea elevilor cu mediul de afaceri.
A VI-a ediție a Târgului Județean al Firmelor de Exercițiu a fost structurat astfel: cea mai bună prezentare a firmei, cel mai bun catalog, cel mai profesionist stand, cel mai bun spot publicitar, cel mai profesionist personal al standului, și cea mai bună pagina WEB.
Implementarea conceptului de ”firmă de exercițiu” își propune crearea tipului de întreprinzător dinamic, capabil să dezvolte un nou proces de producție, să aducă pe piață un nou produs sau serviciu sau să descopere o nouă cale de distribuție.