FLAG Dunărea Călărășeană/Discuții privind prioritățile pentru finanțarea de proiecte
Joi, 11 august 2016, la sediul Rețelei RINOO – CASA Dunării (coordonată de ANCSI ) din comuna Rasa, județul Călărași a avut loc o întâlnire organizată de rețeaua RINNO, FLAG Dunărea Călărășeană și Măgurele High Tech Cluster.
Reuniunea a avut ca scop identificarea de soluții inovative pentru dezvoltarea eficientă și sustenabilă a activității pescărești, în zona integrată în Grupul de Acțiune Locala pentru Pescuit “Dunărea Călărășeană”, și asigurarea unor surse de finanțare prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime – POP AM 2014-2020.
La întrevedere au participat membri ai clusterului de la Măgurele, cercetători și reprezentanți ai institutelor naționale de cercetare și primari ai unor localități din județul Călărași, vizibil interesați de dezvoltarea comunităților pe care le conduc prin aceste noi proiecte.
Unul dintre cele mai importante rezultate ale reuniunii l-a reprezentat stabilirea unor priorități pentru finanțarea de proiecte, de către FLAG Dunărea Călărășeană, în actualul ciclu de programare. Se dorește ca o parte din aceste fonduri să fie destinate implementării, în comunitățile locale din județul Călărași, pe baza rezultatelor obținute prin cercetări avansate.
Bugetul pe care urmează să îl gestioneze FLAG Dunărea Călărășeană este de 2 milioane euro, iar valoarea maximă a bugetului, pentru un proiect, ar putea să fie de 150.000 euro.
Cota de co-finantare poate să oscileze între 5 % și 20 %, iar dacă proiectul este cu impact social major, este posibil să se aprobe o cota 0% co-finanțare, informează managerul FLAG Dunărea Călărășeană, Irina Ravac.