Călărași/Biblioteca din cadrul Muzeului Municipal își așteaptă cititorii
Primăria Municipiului Călărași adresează tututor invitația de a participa sâmbătă, 17 septembrie 2016, ora 14.00, în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului, în cadrul Muzeului Municipal, pentru deschiderea oficială a bibliotecii muzeului în cadrul proiectului pe termen lung – De la comunitate pentru comunitate prin intermediul muzeului.
După cum bine știți, deschiderea Muzeului Municipal a marcat o premieră în relația cetățeni – administrație, călărășenii donând diferite obiecte, au venit alături de administrație (care a amenajat spațiile expoziționale), ambele părți înțelegând că este momentul să realizeze împreună ceva pentru viitor, dar în același timp și pentru trecut, în genere pentru comunitate.
Muzeul Municipal Călărași a primit până acum diferite obiecte mai vechi sau mai puțin vechi pe care le are expuse, depozitate sau în diferite faze de conservare și restaurare. Dintre toate tipurile de obiecte cartea reprezintă numeric cea mai numeroasă categorie.
Mulțumim donatorilor: Reghina și Sergiu Georgescu, Nicolae Scăunaș (prin moștenitori), Radu Dan Elefterescu, Nicolae Dobre, Rodica Zaharia, Viorica Hagianu, Cezar Georgescu, Răzvan Clondir, Florin Zamfir, Laura și Marius Matache, Irina Ravac, Elena și Dan Mâțu, Marcel Gheorghe, Corina Puișor, Virginia Botezatu, Liliana și Fănel Chiriță, Nicolae Păvăloiu, Sofia Suzana Stoicescu, Zina Costiner, Dumitru Simionescu, Daniela Soare, Raluca și Sebastian Stan, Doina Bobârcea, Dumitru Mardare, Octavian Stanciu, Denisa Albu, Paul Petcu, Aurel Filon, Dan Olteanu, Maria Popescu, Cristian Parapiru, Crina Elena Mihai, Ovidiu Sîrbu, fără de care nu am fi colecționat cele 10.000 de volume.
Mulțumim, de asemenea, voluntarilor: Roxana Nicoleta Ruse (2 luni), Claudiu Adrian Șerban (2 luni), George Zimță (2 luni), Frunzeanu Marcel (12 luni), Daniela Stroe (12 luni), Paul Petcu (20 luni), Denisa Albu (10 luni), care și-au oferit din timpul lor liber pentru aranjarea, selectarea și înregistrarea cărților.
Biblioteca se constituie ca o resursă alternativă la bibliotecile școlare existente, dar și la Biblioteca Județeană. Biblioteca va funcționa în regim de sală de lectură, ambientul plăcut de la muzeu va contribui la descoperirea sau redescoperirea plăcerii de a citi.
Inventarul bibliotecii va putea fi consultat (până la apariția paginii web) în baza unei simple solicitări pe pagina de Facebook a Muzeului Municipal, dar și direct în biblioteca muzeului în intervalul orar 9.00 – 17.00, de luni până vineri.