Dragoș Coman:”Am descoperit în Cătălin Predoiu un partener de dialog excepțional”
Viceprimarul municipiului Călărași, Dragoș Coman, a acordat un interviu pentru calarași24.info în care a vorbit despre candidatura pentru un nou mandat de deputat, de data aceasta din partea județului Călărași, a primvicepreședintelui PNL, Cătălin Predoiu. Coman a marturisit că a găsit în Cătălin Predoiu un partener de dialog excepțional.
Ce părere are viceprimarul Dragoș Coman, referitor la candidatura lui Cătălin Predoiu, candidatul PNL Călărași la Camera Deputaților?
Părerea nu poate fi decât una foarte bună despre un profesionist ce nu a fost niciodată implicat în vre-un scandal cu iz penal. Este bine știut că domnul Cătălin Predoiu este singurul ministru care a fost menținut în funcție în patru guverne consecutive.
Ați postat pe o rețea de socializare o informație potrivit căreia ați avut o întrevedere, la sediul Primăriei Călărași, cu domnul Predoiu. Care au fost punctele discuției? Ați vorbit despre dezvoltarea municipiului Călărași? Ce idei ați conturat împreună?
Am avut discuții pe mai multe teme, legat de unele am stabilit de comun acord sa nu le discutăm în campanie, iar altele au fost legate de posibilitatea de dezvoltare a municipiului. Cu sigurață va fi deputat și vom avea timp să le discutăm public în amănunt. Cert este că am descoperit un partener de dialog excepțional.
Care credeți că este punctul forte în campania electorală făcută de Cătălin Predoiu?
Din punctul meu de vedere, întâlnirile cu oamenii de faceri, medici, profesori sau simpli cetățeni denotă faptul că domnia sa vrea, în primul rând, să știe ce vor oamenii, ca apoi să știe ce are de făcut. Am vorbit și despre atragerea investitorilor, domni sa punctând faptul că modalitățile de a crește partea investițională nu există peste noapte, Călărașiul nu trece de la o zi la alta la mari creșteri economice, nu are cum, industrializarea nu se face imediat. Am aceeași părere ca dânsul și anume identificarea și consolidarea antreprenoriatului călărășean, să vedem dacă firmele mari de la noi sunt interesate de acest lucru. Apoi, să se creeze acele faze de cunoaștere, trebuie creionat profilul municipiului și bineînțeles a județului nostru, cine suntem și ce putem oferi. Oferta investițională pe care trebuie să o stabilim trebuie să fie foarte atractivă pentru viitorii investitori și nu numai atât. Partea de beneficii pentru investitori este la fel de importantă și trebuie stabilit clar: investitorii spun cu ce vin și noi vedem ce le putem oferi.
Cum poate ajuta Cătălin Predoiu la acestă chestiune?
Exact la asta mă refeream … ce ar putea să facă domnul Predoiu din viitoarea postură de deputat. În primul rând poate face demersuri pentru modificarea legislației pentru investitori români și străini. Ne poate ajuta foarte mult, pe noi autoritățile din teritoriu. Așa cum am văzut, nu este de ajuns să le pui la dispoziție un teren, ci și facilități fiscale, forță de muncă pregătită și multe altele. Depinde numai de noi dacă vom devenii atractivi investitorilor. ”A vinde un oraș” înseamnă a promova cumva orașul către potențiali investitori, cu scopul atragerii de investiții. Este o practică folosită în marketing ce ne arată că promovarea unui oraș trebuie făcută ca și cum ai vinde un produs comercial. Se folosesc aceleași principii și tehnici din domeniul vânzărilor, deoarece scopul final este să obții beneficii. Dacă punctăm câteva date legate de municipiul Călărași putem spune că are deja o infrastructură bună, și aici fac referire la sistemul de apă și canalizare care a fost înlocuit, avem o rată bună față de alte muncipii privind atragerea de fonduri europene, putem face o hartă a prețurilor terenurilor din regiune, avem afaceri de succes Saint Gobain, Tenaris, partea educațională este excelentă, iar zona medicală este în modernizare continuă. Toate acestea sunt doar o parte din oferta noastră. Mai trebuie să vedem cum trebuie să ne prezentăm, ca să putem fi atractivi, în special pe plan internațional. Investitorii dau o foarte mare importanţă, în afară de informaţiile socio-economice vitale pentru investiţie, la elementele ce ţin de calitatea vieţii: centre de recreere, obiective turistice, viață culturală, astea toate pot face parte din propuneri concrete, iar aici pot da și un exemplu cât de cât rapid…turismul piscicol, una din principalele ramuri cu potenţial de dezvoltare, o chestiune ce ar putea genera și dezvoltarea pe orizontală: industria alimentară, capacităţi de cazare, diverse servicii, transporturile. Mă bucur că sunt pe aceeași lungime de undă cu Cătălin Predoiu, iar împreună putem să găsim împreună calea spre mai bine, o cale benefică pentru bunăstarea călărășenilor.