Actualitate

FOTO Retromobil/Zeci de “bijuterii” pe patru roți, trecute de prima tinerețe, dar dichisite, s-au lăsat admirate de călărășeni

Parada mașinilor de epocă a adunat laolaltă, sîmbătă, 8 aprilie 2017, la Călărași, zeci de vehicule aduse din mai multe orașe din țară. Curioșii s-au înghesuit să le admire, în timp ce proprietarii nu se mai opreau din a-și lăuda “bijuteriile” românești și străine și asta pentru că aveau cu ce.

Zeci de “bijuterii” pe patru roți, trecute de prima tinerete, dar dichisite, s-au aliniat pe platoul din fața Prefecturii Călărași și s-au lasat admirate de călărășeni, asta după ce timp de o oră au tranzitat arterele Călărașiului.

Mașinile au fost aduse de la Constanța, București, Balș și Buzău, iar printre mașinile prezente la paradă se numără mărci precum Dacia, Lada, Ford model A din 1928, Plymouth din 1936, limuzine americane din 1970, Fiat și BMW.

Răzvan Bădulescu, președintele comisiei tehnice RETROMOBIL România, a declarat în exclusivitate pentru CĂLĂRAȘI24 că asociația a fost înființată în anul 1998, la inițiativa unor posesori de astfel de ”bijuterii”, iar satisfacția posesorilor este enormă.

”Mașinile nu au o anumită valoare, valoarea lor este sentimentală. La noi în asociație sunt atestate în jur de 3400 de mașini, absolut toate fiind funcționale. Astfel de manifestări le organizăm anual, în diferite orașe din România. Peste tot sunt admirate și avem un succes pe măsură. Cea mai veche mașină din RETROMOBIL este un vehicul din 1904. Ca și beneficii ale membrilor nu pot să spun că sunt chestiuni financiare. Pentru noi este important că ne întâlnim, schimbăm impresii, ne ajutăm între noi și ne împrietenim, oricum comunicăm foarte mult în mediul online. Mașinile pot să spun că se întrețin relativ greu, depinde de la mașină la mașină. Într-un fel întreții o Dacie și altfel un Plymouth din 1936 ca al meu. Cine deține o mașină funcțională veche ni se poate alătura, toate datele noastre de contact fiind pe pagina de facebook https://www.facebook.com/ClubRetromobil/, de altfel, de aceea organizăm manifestări de gen..ca mulți oameni să știe să să ni se alăture, să ne facem văzuți, să ne cunoască lumea și să devenim colegi”.

Aceeași sursă a mai punctat faptul că cele mai mari parade cu astfel de mașini de epocă au loc primăvara și toamna  în marile orașe ale României, ultima paradă bifând în jur de 1000 de ”bijuterii”. Evenimentul organizat de RETROMOBIL România va continua cu alte acțiuni de gen în alte 40 de locații din țară.

Asociația Retromobil Club România își desfășoară activitatea sub înaltul patronaj al Casei Regale a României, Președinte de Onoare al R.C.R. fiind MS Regele Mihai al României.

Related Articles

Back to top button