Erasmus+, o poveste de 30 de ani/Experințele elevilor și profesorilor călărășeni, prezentate la un eveniment organizat de Inspectoratul Școlar
Vineri, 24 noiembrie 2017, în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale, s-a desfășurat la Muzeului Municipal Călărași, partener în organizare, un eveniment de excepție intitulat ”Învață și dă mai departe!” la care au participat aproximativ 80 de elevi și profesori .
Evenimentul organizat de către Inspectoratul Școlar Județean Călărași s-a derulat sub deviza ”De la Erasmus la Erasmus+, o poveste de 30 de ani” și a avut ca scop sărbătorirea celor 30 de ani de program Erasmus în Europa şi 20 de ani de program în România, promovând, în acelaşi timp, rezultatele unor proiecte semnificative implementate în in ultimii 5 ani în județul Călărași.
Au fost invitate să-și prezinte rezultatele 4 licee care s-au remarcat în implementarea proiectelor de tip Erasmus+ VET – Formarea Competențelor Profesionale: Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița, Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” din com. Dragalina, Colegiul Național ”Barbu Știrbei” din Călărași și Colegiul Agricol ”Sandu Aldea” Călărași.
Totodată, în urma efortului de promovare a unei culturi de dezvoltare a proiectelor educaționale de tip Erasmus în școlile din mediul rural și-au prezentat rezultatelei din domeniul implementării proiectelor Școala Gimnazială Nr. 1 din com. Perișoru, Școala Gimnazială Nr. 1 din com. Dichiseni și Școala Gimnazială Nr. 1 din com. Fundeni.
Manifestarea a fost un prilej de schimb de experiență și bune practici între școlile fruntașe în domeniul scrierii și implementării de proiecte Erasmus+ în județul nostru, precum și o ocazie de impulsionare a colectivelor care nu au derulat astfel de proiecte în școlile lor, aflăm de la profesorul Nicolae Micescu, inspector școlar pentru proiecte educationale.