Actualitate

Grădina Zoologică din Călărași se modernizează/Vezi cum arată noua investiție a primăriei

 

DSC_0161

Proiectul cu titlul „Reabilitarea infrastructurii de mici dimensiuni din cadrul Grădinii Zoologice Călăraşi pentru promovarea  în scop didactic  a unui ecosistem piscicol”, implementat de Primăria municipiului Călărași, în perioada 28.11.2014-31.07.2016, în parteneriat cu AJVPS Călăraşi, și finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit, Măsura 2.1.1. „Îmbunătăţirea competitivităţii zonei de pescuit prin investiţii, în vederea îmbunătăţirii mediului de viaţă”, a avut recepția la finele săptămânii trecute.

”Sper ca în această toamnă să reușim să băgăm și apă în lacul care l-am făcut, am mai achiziționat și câteva lebede pentru lac, de altfel vom reloca toate lebedele pe care le avem în noua deltă, spunem noi, pe care am creat-o. Ne dorim finalizarea acestui proiect în cursul anului acesta”, a menționat Cristian Tatavura, directorul Grădinii Zoologice din municipiul Călărași.

Mai în detaliu, lucrările din cadrul proiectului menționat, unul inedit pentru orașul nostru, sunt următoarele: ziduri de sprijin refacute la bazinul lacului artificial şi la cele trei insule, podeţe pietonale de legătură construite, alei pietonale pe perimetrul bazinului şi pe insule reabilitate, trei foişoare în scop didactic şi de recreere construite pe toate cele trei insule, împrejmuiri din zona de sud refăcute, alei de acces către lacul artificial refăcute. Au fost achiziționate, de asemenea, materiale de promovare. Valoarea totală a proiectului depășește 1,2 milioane de lei.

Toate aleile din Grădina Zoologică au fost asfaltate

Directorul Grădinii Zoologice din Călărași a mai declarat pentru călărași24.info faptul că, în această perioadă s-a reușit și asfaltarea tuturor aleilor. ”Separat de ceea ce a fost prins în proiectul pe POP, pot să spun că am reușit să asfaltăm integral toate aleile din cadrul Grădinii Zoologice. În perioada imediat următoare trebuie să montăm și coșurile de gunoi, băncile și indicatoarele de traseu pentru vizitatori, chiar va exista un plan de vizitare al grădinii”, ne-a declarat Tatavura.. Planurile de modernizare ale Grădinii Zoo nu se opresc aici, Tatavura menționând și un viitor proiect, în zona din imediata vecinătate a noii investiții cu bani europeni. ”Mai avem un proiect la care lucrăm. Pe zona din imediata vecinătate unde s-a realizat proiectul POP, mai dorim să facem un altul, o zonă pentru animalele indigene, avem aici cam un hectar și jumătate care va fi folosit pentru înființarea unei zone de joacă pentru copii, un baby-zoo, ponei, căprițe, aici vorbind de animale mici. Zona a fost igienizată și curățată pentru această amenjare, anul ăsta se va face proiectarea și de anul viitor sper să ne apucăm de lucru și pe acest segment”, a punctat directorul Grădinii Zoologice din Călărași.

Nu mai puțin de 23 de angajați activează în cadrul Grădinii Zoologice din municipiul Călărași, de altfel, una dintre cele mai populate cu animale din țară, unitatea fiind ca specii și suprafață pe locul 4 din țară. Întinsă pe o suprafață de 10 de hectare, Grădina Zoologică deține în jur de 1000 de exemplare de animale din 70 de specii.

 

Related Articles

Back to top button