Turneu de teatru imersiv/Călărași:”Foamea noastră cea de toate zilele”-marți, 1 noiembrie, ora 18
FOAMEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE/Sala de spectacole ”Barbu Știrbei” din municipiul Călărași va găzdui marți, 1 noiembrie 2016, ora 18, piesa “Foamea noastră cea de toate zilele”, reprezentație ce are loc în cadrul unui Turneu de teatru imersiv finanțat de Administrația Fondului Cultural Național – AFCN.
Din distribuţie fac parte: Agapiţa – Katia Pascariu; Eugenia – Sabrina Iaşchevici; Iustin – Sebastian Marina; Gelu – Viorel Cojanu; Fane – Raul Stănulescu (vioară) / Constantin Diogene Ciornenchi (vioară)
Text: Peca Ştefan, Regia: Ana Mărgineanu, Radu Apostol, Scenografia: Arh. Gabi Albu, Coregrafia: Carmen Coţofană, Confecţionare origami: Elena Irofte; Foto: Adi Bulboacă
Durata spectacolului este de 2h și 30m, iar număr fix de spectatori/reprezentație este de 40.
INTRAREA LIBERĂ numai pe bază de rezervare.
Centrul de Teatru Educaţional Replika reprezintă un spaţiu cultural interdisciplinar, dedicat explorării şi prezentării publice a creaţiilor artistice performative, concepute de artişti activişti într-o strânsă relaţie cu comunitatea. Artiştii şi cetăţenii activi dau replică problemelor comunităţilor.
Centrul REPLIKA își propune să devină o platformă de creație pedagogică și artă participativă prin care categorii de public marginalizate să se poată autoreprezenta și să-și poată crea arta care le definește nevoile și așteptările. Credem că accesul la orice manifestare culturală trebuie să fie gratuit, susţinut de întreaga comunitate. În 2016, Centrul de Teatru Educaţional Replika a obținut premiul AFCN pentru incluziune socială și dialog intercultural și a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural, secțiunea “Proiecte culturale şi festivaluri”.
ANA MĂRGINEANU – este un regizor de teatru român care din 2010 face naveta între Bucureşti, New York şi alte oraşe din lume. Printre spectacolele la care a semnat conceptul şi regia se numără: Broken City (New York), Wild Child in The City (New York), Long Distance Affair (Edinburgh, New York, Mexic, Buenos Aires, Bucureşti), Inside (Madrid, Bucureşti), Hotel Project (Mexic, New York) şi serialul teatral Despre România Numai de Bine (Baia Mare, Piatra Neamţ, Târgovişte, Sfântul Gheorghe).
Spectacolele ei au fost prezentate în festivaluri din: New York, Edinburgh, Madrid, Londra, Roma, Liubliana, Mexico, Basel, Dublin, Düsseldorf, Graz, Praga, Sankt Petersburg, Stuttgart, Viena şi majoritatea oraşelor din România.
Spectacolul The Window, produs de PopUP Theatrics în New York şi sprijinit de RCINY, a câştigat 4 premii la New York Innovative Theatre Awards în 2013, incluzând Cea mai Bună Trupă. The Sunshine Play a câştigat premiul Best Play în 2006 — Relationship Drama at London Fringe Awards. Spectacolul 5 Minute Miraculuase în Piatra Neamţ a câştigat Premiul pentru Cel mai Bun Spectacol la Festivalul Comediei Româneşti în 2010. Spectacolul 89, 89… fierbinte după ’89 a câştigat 7 premii incluzând Cel mai bun spectacol la festivalul Dramaturgiei Româneşti din Timişoara şi Premiul Juriului la Festivalul de Dramaturgie Contemporană de la Braşov. Spectacolul Deşeuri a câştigat Marele Premiu la Gala Hop în 2003, iar Ana Mărgineanu a fost nominalizată pentru regia aceluiaşi spectacol la Premiile Uniter pentru Debut.
În 2012 Ana Mărgineanu a înfiinţat alături de regizoarea Tamilla Woodard compania de teatru site specific PopUP Theatrics. Împreună au creat de atunci 11 spectacole în colaborare cu peste 100 de artişti din toată lumea.
PECA ȘTEFAN – a urmat cursuri de scris dramatic la New York University şi a fost unul dintre rezidenţii programului internaţional de dramaturgie de la Royal Court Theatre, Londra, în 2005. Este câştigător al primei ediţii dramAcum (2002). Textele lui au fost prezentate în România, Statele Unite, Marea Britanie, Irlanda, Germania, Austria, Brazilia, Elveţia, Franţa, Estonia, Rusia, Bulgaria, Republica Cehă, Polonia, Belarus şi Serbia. Piesele lui au câştigat diferite premii incluzând Premiul pentru Inovaţie la Heidelberg Stuckemarkt (2007) pentru România 21 şi Cea Mai Bună Piesă — Dramă de Relaţie — la London Fringe Report Awards (2006) pentru The Sunshine Play. Piesa 5 minute miraculoase în Piatra Neamț a primit Irish Embassy Award (2010). Wire and Acrobats (Acrobaţi) a fost selectată la Berliner Stuckemarkt din cadrul Berliner Theatertreffen (2010), o premieră pentru un autor român. În 2011 spectacolul dramAcum pe textele lui Peca Roşia Montană — pe linie fizică şi pe linie politică a fost desemnat Cel Mai Bun Spectacol la Festivalul Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara. Spectacolul Târgoviște de jucărie a fost invitat în 2012 la bienala New Plays from Europe de la Wiesbaden. În 2013, Peca Ștefan a fost unul dintre cei 35 dramaturgi europeni comisionați să scrie pentru ediția aniversară a Berliner Theatertreffen Stuckemark. Peca este membru partener al companiei PopUP Theatrics din New York.
RADU APOSTOL – Regizor de teatru, lector univ. doctor UNATC, co-fondator al Centrului de Teatru Educațional Replika. Premiul de Debut al UNITER (2002), acordat pentru regia spectacolului Acasă, producţie a Teatrului Ion Creangă şi a Centrului de Educare şi Dezvoltare Profesională „Step by step”. A fost un spectacol pilot în cadrul primului proiect de teatru social din România: „Acasă, o casă pentru copiii străzii”. Membru fondator al dramAcum, proiect de promovare şi dezvoltare a dramaturgiei contemporane româneşti. În cadrul activităţilor dramAcum, a coordonat ateliere de dramaturgie, concursuri de dramaturgie, spectacole de teatru documentar. A pus în scenă texte contemporane româneşti semnate de Maria Manolescu, Peca Ştefan, Mihaela Michailov.
În 2005 a fost bursier al CEC ArtsLink şi a beneficiat de un stagiu de pregătire la The Cornerstone Theatre Company, Los Angeles. Cea mai importantă instituţie teatrală care a promovat teatrul comunitar în Statele Unite.
Din 2012 a coordonat alături de Mihaela Michailov, Viorel Cojanu şi Mihaela Rădescu proiecte de teatru educaţional: Ţară, ţară, vrem părinţi!, Copiii migraţiei, turneu de teatru educaţional, Teatrul Drepturilor Copilului. Este co‑autor al cărţilor: Familia Offline, spectacol de teatru educaţional, Teatrul Educaţional. Jocuri şi exerciţii., Centrul de Teatru Educaţional Replika.
Spectacole de teatru: Before Breakfast de Eugene O’Neill, Doamnei profesoare, cu dragoste de Ludmila Razumovskaia, Acasă de Ludmila Razumovskaia, Drept ca o linie de Luis Alfaro, Woyzeck de Georg Buchner, Autobahn de Neil LaBute, With a little help from my friends de Maria Manolescu, Re.re.re.re. Hamlet de Maria Manolescu, Ca pe tine însuţi de Maria Manolescu, Roşia Montană — pe linie fizică şi pe linie politică de Peca Ştefan, Familia Offline de Mihaela Michailov, Inside MŢR conceput de PopUP Theatrics, Faţă de drepturi de Mihaela Michailov.