Actualitate

Conferința de lansare a proiectului “Căi de carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret”

Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Călărași a găzduit vineri, 30 iunie 2017, conferinta de lansare a proiectului Căi de carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret” implementat de Universitatea de Știinte Agronomice și Medicină Veterinară prin  Filiala Călărași a Facultății de Management, Inginerie economic în Agricultură și Dezvoltare Rurală.

USAMV Călărași implementează acest proiect în calitate de lider, având alături următorii parteneri: Camera de Comerț și Industrie Călărași,  Asociația Acces Călărași, Filiala Silistra a Universității Anghel Kancev din Ruse, Centrul de Inovare și Afaceri din Ruse,

Proiectul ”Căi de carieră pentru mobilitatea fortei de muncă pentru tineret”,  cod 16.4.2.021., este finanțat  prin   Programul: INTERREG V-A RO-BG, Axa prioritară-4; Prioritatea de Investitii 1. și are o valoarea totală de 594.246,26 euro.

La deschiderea proiectului au participat prof.univ.dr. Daniela Crețu ( director USAMV – Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, filiala Călărași) în calitate de manager de proiect, coordonatorul de proiect prof.univ.dr. Temenuzhka Bogdanova (Universitatea ”Anghel Kanchev” Ruse), coordonator de proiect ec.Silvia Mândruțescu ( Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Călărași), expert logistic Raisa Maria Popescu ( Asociația Acces Călărași) și responsabilul tehnic Stela Dionisieva (Centrul de Inovație și Business INNOBRIDGE Ruse). La invitația organizatorilor a răspuns și primarul municipiului Călărași, ing.dr. Daniel Ștefan Drăgulin care s-a arătat extrem de încântat de proiectul început.

Sprijinul financiar total acordat pentru finanțarea proiectului este de 582.361,35 euro care cuprinde 505.109,33 euro FEDR și 77.252,02 euro co-finanțare națională, diferența reprezentând contribuție proprie.

Grupul țintă este constituit din 32 studenți din cadrul Filialei Călărași a Facultății de management, Inginerie Economică și Dezvoltare Rurală a USAMV București,  20 studenti din cadrul Filialei Silistra a Universității din Ruse,  20 cadre didactice și reprezentanti ai ONG-urilor din Bulgaria și  20 de cadre didactice și reprezentanti ai ONG-urilor din România.

În conformitate cu Strategia Europa 2020, proiectul permite o integrare orizontală și o cooperare transfrontalieră cu instituțiile și organismele legate de ocuparea forței de muncă și reduce nivelul barierelor CBC identificate, prin oferirea a 8 inițiative de ocupare a forței de muncă. Acestea din urmă includ: aplicația mobilă „Cool to be mobile”, o schemă comună de învățământ orientată spre piața muncii, instrumente comune bazate pe internet și târguri de locuri de muncă privind ocuparea forței de muncă.

Pentru a avea impact asupra întregii regiuni transfrontaliere, proiectul investește în furnizarea pe internet a informațiilor cuprinzătoare și oficiale privind legislația în securitatea socială, ocuparea forței de muncă și fiscalitate, precum și cursuri virtuale de antreprenoriat.

Career Paths to Youth Labour Mobility”/Căi de carieră pentru mobilitatea forței de muncă în rândul tinerilor” oferă accesul a 5910 de persoane la 8 inițiative comune în domeniul ocupării forței de muncă în rândul tinerilor.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni.

 

Related Articles

Back to top button